E1 over ethernet TDM over IP converter

E1 over ethernet TDM over IP converter

Short Description:

BD-E1-IP е нова генерација TDM преку IP опрема која транспортира E1/T1 преку етернет или IP мрежа. Управување базирано на веб.поддршка оптички етернет (SFP слот)
 • Payment Terms: Paypal,western union,L/C,D/A,D/P,T/T

 • Description

  Specification

  Application

  Order information

  Q&A

  Product Tags

  Reviews

  Description

  Overview:

  Како рентабилно решение за традиционалните телекомуникациски услуги кои мигрираат на мрежна технологија за IP пакети, BD-E1-IP ја прифаќа иновативнатаTDM преку IPтехнологијата, ги транспортира наследените податоци E1/T1 преку постоечката етернет или IP мрежа
  BD-E1-IP е новата генерација на TDM преку IP опрема со емулација на IP коло што поддржува транспорт на E1/T1 преку етернет или IP мрежа. Приклучоците за нагорна линија се усогласени со IEEE 802.3, 10/100BaseT автоматско сензорни Ethernet порта.
  Конверторот за етернет преку E1 е уред од мини тип, кој зафаќа само половина од 19 инчи уред. Многу е погодно за клиентите да го користат.
  The state-of-the-art design provides the highest availability with the accurate timing signal and data bit stream reconstruction. Predefined system parameter profiles that according to different application requirement; ultimately simplify the installation process and saving the maintenance cost.
  Корисниците на Telecom и Enterprise можат да заштедат многу од трошоците за пристап и опрема и да генерираат нови приходи нудејќи различни типови на услуги преку постоечките етернет мрежи. Погоден е и за поврзување со безжичната опрема за да се постигне брзо распоредување на услугите E1/T1. Една посебна апликација е да се изградат врски E1/T1 со евтини мостови за безжичен LAN, заменувајќи ги многу поскапите микробранови радија. Операторите можат да користат BD-E1-IP за да обезбедат наследени TDM услуги преку жична или безжична мрежа за пакети.
  Features
  1. ПоддршкаIETF RFC4553 SAToP протокол, етернет инкапсулација поддржува IP/UDP.
  2. Поддржете ја вградената енергетска единица POE, поддржувајте максимална моќност од 60 W преку етернет. (опционално)
  3. Веб-сервер кој е лесен за корисниците, поддржан за лесно поставување и одржување
  4. Поддржани се апликација од точка до точка и апликација од точка до повеќе точки
  5. Поддржана порта E1/T1, E1 или T1 лесно избрана од веб-менаџерот
  6. Врски пристаништа 1+1 поддржана резервна копија
  7. Стабилно закрепнување на часовникот E1/T1, ниско треперење и талкање
  8. Ниско доцнење во обработката за каналите E1/T1, висока ефикасност на користење на пропусниот опсег
  9. Отпори на загуба на пакети, со заштита од синхронизација на рамката на PCM
  10. Корисникот може да се определи инкапсулација големина пакет за различни апликации
  11. Доволно треперење тампон за да се спротивстави на варијацијата на одложување на пакети (PDV)
  12. Локално ограничување на пропусната порта за етернет, што обезбедува E1/T1 QoS
  13. Локален и далечински E1/T1 LOS и AIS и индикација за загуба на пакети за решавање проблеми и одржување
  14. Поддршка каскадна спојка за повеќе од E1/T1 порта
  15. Поддршка со двојна моќност или еден снабдувач со напојување.
  Specification
  Item
  Description
  Model
  BD-E1-IP
  2 Врска (1+1), E1/T1
  Interfaces
  Uplink
  Comply with IEEE 802.3
  E1/T1 Port
  Поддржани порти E1 или T1
  Comply with G.703
  Impedance: E1-120Ω/T1-100Ω or 75Ω
  Power
  Supply
  -48V DC or 220V (110V) AC or dual power supply
  +24VDC
  Consumption
  ≤10W
  Working Environment
  Temperature
  0~ 50°C
  Relative Humidity
  ≤90% (non-condensing)
  Dimension
  W x H x D (mm):
  220 x 35 x 150
  Application

  Апликација1: Апликација од точка до точка две единици E1 TDM преку IP работат со говорен уред (PBX, PCM) и етернет уред (прекинувач или рутер), пренесувајќи гласовни и етернет податоци преку етернет мрежа.

  Application2: Point to Point Application

  E1 TDM преку IP работа соVoice over E1 converter,transmitting voice and ethernet data over ethernet network.

  Application3: Point to multipoint Application
  Работат со 16 единици E1 TDM преку IP16E1 TDM over IP or E1/4E1/8E1 TDM over IP work with 16E1 TDM over IP.
  Order information
  Product Model Descriptions Inquiry
  BD-E1-IP/AC E1 TDM преку IP, E1 поддршка 75 оми или 120 оми, 10/100 Mbps етернет, управување со веб-база, моќност AC220V Request Price
  BD-E1-IP/DC E1 TDM преку IP, E1 поддршка 75 оми или 120 оми, 10/100 Mbps етернет, управување со веб-база, моќност DC48V Request Price
  Q&A

  What is the difference between TDM over IP and E1 to Ethernet converter ?

  Product Tags
  Reviews

  0 reviews

  5

  5 start 5 0
  4 start 4 0
  3 start 3 0
  2 start 2 0
  1 start 1 0

  Captcha

  The maximum file allowed is 50 MB MB. You can upload images and videos. Drop files here

  Leave Your Message