E1 V.35 Ethernet STM1 terminal multiplexer

E1 V.35 Ethernet STM1 terminal multiplexer

Short Description:

Overview As a key member of Baudcom “MetroEdge-Express” SDH/MSPP Product family, BD-STM1-TM series terminal multiplexer delivers bonded E1 lines, Ethernet services and V.35 links over legacy SDH networks. Installed at the customer site or directly on STM-1 access ring,the STM-1 terminal multiplexer leverages the SDH infrastructure for LAN connectivity and Internet access, while providing leased line services to end users. The Ethernet frames are encapsulated in SDH frame by using GFP (Generic Frame Protocol) and transported through the SDH network in a VC-12 group, configuring the bandwidth of IP channel in increments of 2Mbps.The SDH STM-1 multiplexer introduces LCAS technology and VCAT technology to benefit the SDH network to better fit…
 • Payment Terms: Paypal,western union,L/C,D/A,D/P,T/T

 • Description

  Specification

  Application

  Order information

  Q&A

  Product Tags

  Reviews

  Description

  Преглед

  Како клучен член на семејството на производи SDH/MSPP на Baudcom „MetroEdge-Express“, терминалниот мултиплексер од серијата BD-STM1-TM испорачува поврзани E1 линии, Ethernet услуги и V.35 врски преку наследни мрежи SDH. Инсталиран на локацијата на клиентот или директно на прстенот за пристап STM-1, терминалниот мултиплексер STM-1 ја користи SDH инфраструктурата за поврзување со LAN и пристап до Интернет, истовремено обезбедувајќи услуги за изнајмени линии за крајните корисници.

  Рамките на етернет се инкапсулирани во SDH рамка со користење на GFP (Generic Frame Protocol) и транспортирани преку SDH мрежата во група VC-12, конфигурирање на пропусниот опсег на IP каналот во чекори од 2Mbps. Мултиплексерот SDH STM-1 воведува LCAS технологија и Технологијата VCAT ќе биде од корист за SDH мрежата за подобро да се вклопи во прометниот сообраќај на податоци. Секој етернет модул подготвува до два WAN, агрегирајќи ги етернет-услугите во две насоки во SDH мрежите. Сообраќајот PDH и сообраќајот V.35 се мапирани во рамката SDH; овозможувајќи ја врската E1 и V.35 да поддржува вкрстена врска и може да се прекине во која било точка на мрежата.

  Повеќесервисниот терминален мултиплексер STM-1 обезбедува интерфејс на конзолата за управување. Системот за управување со мрежата EMS поддржува далечинско конфигурирање и следење, намалувајќи ги оперативните трошоци, елиминирајќи ја техничката посета и максимизирајќи ги перформансите на мрежата и времето на работа.

  Features

  §SDH терминален мултиплексер со брзина на податоци од 155 Mbps

  §Обезбедете 1×STM-1 дополнителен интерфејс со стандардно оптичко влакно

  §Поддржете ја топологијата на мрежата точка-до-точка или лоцирана на работ на мрежата SDH

  §Понудете различни притоки интерфејси: интерфејс E1, етернет интерфејс и интерфејс V.35

  §Обезбедете 1×64K RS232 канал за податоци и 1× Order Wire порта

  §Обезбедете интерфејс до 16×E1 кој е усогласен со стандардот ITU-T G.703, неограничени текови на податоци од 2,048 Mbps

  §Обезбедува етернет интерфејс 4×10/100BASE-TX, сите четири LAN порти поврзани со целосно функционален внатрешен етернет прекинувач Layer 2, поддржува ознака VLAN 802.1q, функција Класа на услуги 802.1p и функција за контрола на сообраќајот базирана на 802.3x

  §Поддржете виртуелна конкатенација со низок ред за транспорт на LAN сообраќај преку SDH, сообраќајот од која било LAN порта може да се мапира преку виртуелно споена група користејќи до 63 VC-12s

  §Усвои VCAT, GFP инкапсулација по ITU-T Rec. G.7041, и LCAS по ITU-T Rec. G.7042, со максимална пропусност 100M

  §Обезбедете интерфејси 2×V.35, поддржувајте го целиот режим на часовник и DTE или DCE

  §Обезбедува функција за враќање на јамката за дијагностицирање на статусот на врската за секој канал E1 и канал V.35

  §Вграден BER тестер за E1 и V.35 врски

  §Во согласност со ITU-T rec. за интерфејс за управување

  §Поддржете локално и далечинско ажурирање на фирмверот и лесен за одржување

  §Компактна структура со 1U×19 инчи

  §Изборно -48V DC или 220V AC напојување

   

   

   

   

  Слика на задниот панел на мултиплексерот 8E1 STM1

  Specification

   

  Оптички интерфејс STM-1

   

  • STM-1o (STM-1 оптички) сигнал според ITU-T G.957, G.958
  • Должина на бран: 1310 nm, 1550 nm, 850 nm
  • Растојание на пренос: до 120 км
  • Конектор: FC/SC/ST може да се избере
  • Шифра на линија: 1B1H
  • Брзина на податоци: 155520 kbit/s
  • Оптичко влакно: еден режим или мулти-режим

  Интерфејс E1

  • Стапка на линија: 2048 kbps ± 50 ppm
  • Код на линија: HDB3
  • Линиска импеданса: 75 оми небалансирана или 120 оми избалансирана опционално
  • Електрична карактеристика: усогласете се со препораката ITU-T G.703
  • Перформанси на нервоза: усогласете се со препораката ITU-T G.823
  • Слабеење на линијата: 0~6dB
  • Електрично ниво: ±2,37V±10% или ±3,00V±10%
  • Конектор: 75Ω небалансиран со BNC или 120Ω балансиран со RJ45; DB37 машки (за 8/16 линија Е1)

   

   

  10/100BASE-TX етернет интерфејс

  • Интерфејс: 10/100BASE-TX
  • Протокол за интерфејс: усогласен со IEEE 802.3u, IEEE 802.1q, IEEE 802.3x
  • Брзина на податоци: 10/100Mbps автоматско преговарање или режим на сила
  • Дуплекс режим: целосно дуплекс, половина дуплекс
  • Редоследот на линиите на интерфејсот: автоматско освестување MDI/MDI-X
  • Connector: RJ45
  • Опсег 100 метри/328 стапки на кабел UTP категорија 5 или 6

   

   

  V.35 Interface

  • Протокол за интерфејс: усогласен со ITU-T V.35
  • Стапка на интерфејс: Врамени N×64Kbit/s (N=1~31)

  Нерамно 2048 Kbit/s

  • Без контрола на протокот, транспарентен пренос
  • Режим на работа: може да се избере DCE или DTE
  • Конектор: DB25 женски

   

   

  Сериски интерфејс RS232

  • Обезбедете 1×RS232 асинхрон интерфејс за податоци
  • Стапка на бауд: 57600 bps
  • Connector: RJ45

   

  Менаџмент интерфејс

  • Интерфејс на конзолата: сериска порта RS232
  • Стапка на бауд: 57600 bps
  • Connector: RJ45

   

   

  Application

  Order information
  Product Model Descriptions Inquiry
  BD-STM1-8E1 8E1 SDH терминален мултиплексер, нагорна врска STM-1 SC 20km, моќност AC220V или DC48V Request Price
  BD-STM1-8E1/4FE 8E1 SDH терминален мултиплексер, 4*10/100M етернет, нагорна врска STM-1 SC 20km, моќност AC220V или DC48V Request Price
  Q&A
  Product Tags
  Reviews

  0 reviews

  5

  5 start 5 0
  4 start 4 0
  3 start 3 0
  2 start 2 0
  1 start 1 0

  Captcha

  The maximum file allowed is 50 MB MB. You can upload images and videos. Drop files here

  Leave Your Message