Gigabit Ethernet over STM-4 SDH Converter

Gigabit Ethernet over STM-4 SDH Converter

Short Description:

Overview The Gigabit Ethernet/STM-4 Converter (BD-EOS-GE/STM-4 in short hereafter) takes SDH technology as its core to provide access, convergence, transmission and management functions of TDM services and broadband IP services, and is a device for comprehensive access conversion in the applications of conventional telecommunicating services and broadband data services. The gigabit Ethernet to STM-4 converter is an Ethernet over SDH interface conversion equipment supplied with two STM-4 optical interface, two electrical Ethernet and two Optical Ethernet interface. The design of Gigabit Ethernet/STM-4 converter complies with ITU-T and the relevant SDH specifications issued by Ministry of Information Industry, China. The BD-EOS-GE/STM-4…
 • Payment Terms: Paypal,western union,L/C,D/A,D/P,T/T

 • Description

  Specification

  Application

  Order information

  Q&A

  Product Tags

  Reviews

  Description

  Преглед
  Конверторот Gigabit Ethernet/STM-4 (накратко натаму BD-EOS-GE/STM-4) ја зема технологијата SDH за да обезбеди пристап, конвергенција, пренос и управување со функциите на TDM услугите и широкопојасните ИП услуги и е уред за сеопфатна конверзија на пристап во апликациите на конвенционалните телекомуникациски услуги и широкопојасни услуги за податоци.
  Гигабитниот Ethernet конвертор во STM-4 е опрема за конверзија на Ethernet преку SDH интерфејс, испорачана со два оптички интерфејс STM-4, два електрични Ethernet и два оптички Ethernet интерфејс.
  Дизајнот на Gigabit Ethernet/STM-4 конвертор е во согласност со ITU-T и соодветните спецификации за SDH издадени од Министерството за информатичка индустрија, Кина.
  BD-EOS-GE/STM-4 ги пренесува услугите за податоци преку контејнерот во SDH, реализирајќи гигабитниот етернет преку SDH.
  Уредот нанесува 19 ″ решетка со висина од 1U, која може да се стави на работната површина или да се инсталира во ормар со висина од 2,2 метри или 2,6 метри, и може директно да ја вози највисоко поставената аудио-визуелна алармна единица.
  Уредот може да се напојува со три моќност: AC ~ 220V, DC -48V и AC ~ 220V со резервна копија DC -48V.
  Features

  Обезбедување стандарден оптички интерфејс STM-4 што е во согласност со стандардот G.707
  Поддржува 2 оптички порти STM-4 (заштита од 1+1 оптичка порта)
  Обезбедување на две електрични гигабитни Ethernet порти и две оптички гигабитни Ethernet интерфејс (по избор);
  Поддржете агрегација на услугата Етернет, максимална поддршка 252: 1
  Поддржете ги протоколите на етернет: IEEE 802.3/3u/3x/3z/1q
  Поддржете стандардно пакување HDLC/GFP.
  Од одлични синхрони карактеристики;
  Со DC-48V/AC220V опционално за напојување;
  Обезбедување на два оптички STM-4 интерфејс и два оптички гигабитни Ethernet интерфејс;
  Апликација на решетка со висина 1U и ширина 19 ”, може да се постави на работната маса или да се монтира во ормар или решетка со висина 2,2 m или 2,6 m;
  Оптичкиот интерфејс се SFP;
  Поддршка на CLI менаџментот;
  Уредот обезбедува богат индикатор за аларм;

  Specification
  Specification:
  Ethernet Interface
  Интерфејс тип 10/100/1000M Base-Fx
  Спецификација на пристаништето Во согласност со стандардот IEEE802.3 10/100/1000M Base-Fx
  Пренесува брзина на кодот 1000Mbps
  Тип на конектор SC/FC/LC (може да избере клиентот)
  Растојание за пренос 0-120Км

   

  Оптички интерфејс STM-4
  Брзина на оптички интерфејс Optic STM-4, G.957, структура на рамка G.707)
  Тип на код за интерфејс Во согласност со кодовите наведени во Г.957
  Дигитални сигнали Во согласност со G.707 и G.958
  Тип на оптички конектор LC/SC
  Централна бранова должина 850 или 1310 или 1550 nm
  Изборно растојание за пренос 0 ~ 40км (40 ~ 120км, за да се прилагоди) (единечен режим)
  0 ~ 2км (мулти-режим)

   

  Power supply
  working voltage range wide, good
  anti-disturb and Isolation, work stable
  option I – DC-48V,range DC-36V~DC-72C
  option II – AC220V,range AC165V~AC240V
  опцијаIII Двојна моќност DC+AC или DC+DC
  или AC+AC
  Потрошувачка на енергија: <10 вати
  Состојба на животната средина
  Работна температура: -5C ~+40 C
  Температура на складирање: -20 C ~+55 C
  Релативна температура: 85% (без кондензација)
  Dimension
  440мм (Л)
  340мм (Ш)
  43,5мм (В)
  Application

  Order information
  Product Model Descriptions Inquiry
  BD-EOS-GE/STM-4 Gigabit Ethernet преку STM-4 конвертор, два оптички гигабитни етернет, Две електрични гигабитни Ethernet, две оптички STM-4 порти, моќност AC220V или DC48V Request Price
  Q&A

  прашање 1:Дали уредот за конвертор GE во STM-4 на баудком може да работи со SDH уредот на другиот добавувач?

  одговор: GE/STM-4 EOS конверторот на Baudcom може да работи по парови (две единици се од BAUDCOM) или да работи со SDH уред на друг продавач. Уредот за конвертор GE во STM4 на Baudcom (BD-EOS-GE/STM-4) е дизајниран според ITUT стандардите. STM-4 е направен од VC4. Уредот GE/STM-4 EOS може да биде компатибилен со повеќето SDH уреди од други добавувачи. Gigabit ethernet на Baudcom преку STM4 EOS конверторот успешно работи со SDH уредот на многу компании, на пример,Huawei, Alcatel-lucent, ZTE (zhongxing), UT STARCOM, TATA итн.

  Прашање 2:Дали може да се управува со уредот за конвертор GE/STM-4 (GE преку STM-4)?

  Одговор: Со уредот за конвертор GE/STM-4 (GE преку STM-4) може да управува TELNET. Корисникот може да го провери работниот статус на уредот преку TENET. Корисникот, исто така, може да ги конфигурира функциите на уредот (карактеристики на Ethernet порти, карактеристики на портите STM-1 итн.) Од страна на управувањето со TELNET. Корисникот може да управува со уредот преку TELNET на локална или оддалечена локација. Управувањето со TELNET е лесно и погодно за управување со корисниците на уредот.

  Прашање 3:Дали конверторот Gigabit Ethernet во STM-4 SDH поддржува управување со SNMP?

  Одговор: Управата SNMP сега не може да управува со уредот. Нашите инженери ја дизајнираат функцијата за управување, уредот ќе ја поддржува функцијата SNMP во иднина.

  Прашање 4:Дали конверторот GE/STM-4 SDH поддржува VC12?

  Одговор: Етернетот преку уредот STM-4 SDH може да поддржува само VC4. Ако ви треба вкапсулација на VC12, можете да изберете Baudcom'sGE/STM-1 конверторуред.

  Прашање 5:Дали конверторот Gigabit ethernet во STM4 поддржува SNCP?

  Одговор: Конверторот на етернет во STM-4 SDH не поддржува SNCP функција. BAUDCOMМултиплексер SDHможе да ја поддржи функцијата SNCP.

  Product Tags
  Reviews

  0 reviews

  5

  5 start 5 0
  4 start 4 0
  3 start 3 0
  2 start 2 0
  1 start 1 0

  Captcha

  The maximum file allowed is 50 MB MB. You can upload images and videos. Drop files here

  Leave Your Message