Гигабитен етернет прекинувач со висока густина S2400 серија

High-Density Gigabit Ethernet Switch S2400 Series

Short Description:

Подобрен гигабитен етернет преклопник со 48 порти 100M и 4 гигабитни порти (1 порта за конзола, 48 порти 10/100M TX, 2 порти 10/100/1000M TX, 2 гигабитни SFP порти, извор на наизменична струја)
 • Payment Terms: Paypal,western union,L/C,D/A,D/P,T/T

 • Description

  Specification

  Application

  Order information

  Q&A

  Product Tags

  Reviews

  Description

  Прекинувачот BAUDCOM BD-S2448C обезбедува не само комуникациски решенија со високи перформанси и повеќеслојни комуникациски решенија за претпријатијата, туку и моќна поддршка за интернет провајдерите што треба да се надградат во податочни мрежи. Прекинувачот BD-S2448C обезбедува хардверско префрлување со брзина на жица и снабдување на претпријатија со високи перформанси и повеќеслојни решенија, така што е идеален за конструирање на далечинска преклопна платформа на претпријатија со големи брзини. Оваа серија прекинувачи е погодна за интернет провајдерите, особено за оние големи оператори, бидејќи овие прекинувачи можат да ја подобрат нивната конкуренција на пазарот на IP.

   

  Main Characteristics

  Excellent performance

  n 36Gbps задна пропусност и 13,1Mpps стапка на препраќање пакети

  n Висока густина на порта и максимум 48 100M порти и 4 гигабитни порти

  n Гигабитен пренос со оптички влакна со растојание до 80 км и директно поврзување на основната мрежа MAN

  High security and reliability

  n Обезбедување на повеќе начини на автентикација на корисникот како 802.1x или HTTP автентикација

  n Моќен ACL и хардвер кој поддржува филтрација на податоци од L2 до L7

  n QinQ

  n Специјално откривање на инвазија на ARP за ефикасно запирање на измамата со ARP

  Флексибилен режим на управување

  n Автоматско идентификување на кабелот директно и вкрстениот кабел

  n Усвојување на технологијата на кластерот; поддршка на редење уред; управување уникатно преку единствена IP адреса; заштеда на адресни ресурси

  n Поддршка на повеќе режими на управување, како што се порта за конзола, Телнет, веб и SNMP

  n Поддржува повеќе општи протоколи за управување со мрежата како Broad Director, HP Open View и Cisco Works 2000

  Powerful flow and broadcast management

  n Автоматско откривање и контролирање на емитуваните бури, следење на IGMP пакетите и ефикасно спречување на поплавување на емитуваниот пакет

  n Поддршка за контрола на проток во целосно дуплекс режим или полудуплекс режим

  n Ограничувањето на брзината во чекор од 64K е поддржано на етернет интерфејсот.

  n Поддршка на IP multicast и QoS

  Specification

  Technical Indexes

  BD-S2448C
  Flash 8 MB
  Memory 128 MB, до 512 MB
  Ports 48 10/100M TX2 10/100/1000M TX2 гигабитни SFP слотови
  Forwarding 13,1 Mpps
  Префрлување Store forwarding
  Backplane 17,6 Gbps
  MAC табела 8K
  VLAN 4K активни VLAN
  Size 442 мм × 225 мм × 44
  Power Source 110-240VAC, 47-63Hz, 1A/230V
  Consumption До 60 W
  Indicator Power indicator, system indicator, connection/data forwarding indicator, 10/100M indicator
  Environment Working temperature: 0-50℃
  Storage temperature: -40-70℃
  Humidity: 0-90% no condensation
  STP IEEE 802.1D STPIEEE 802.1w RSTPIEEE 802.1s MSTP
  VLAN VLAN802.1Q VLAN Private VLAN базиран на порта

  GVRP

  QinQ

  VLAN стан

  Контрола на проток Задниот притисок е усвоен за полудуплекс, додека IEEE802.3x е усвоен за целосно дуплекс. Поддршка на CAR со чекор од 64K
  Storm control The broadcast storm is constrained. When the threshold value for controlling the broadcast storm is reached, the broadcast packets are stopped from being forwarded.
  Multicast IGMP Snooping v1/2/3
  Aggregation Секоја група за врзување на порти содржи до 8 порти, а во меѓувреме се поддржани 32 групи за врзување порти. Поддржана е динамичка LACP или статичка агрегација.
  Пресликување Пресликување засновано на проток или порта
  Редење Усвојување на кластер технологијата; управување уникатно преку единствена IP адреса; заштеда на адресни ресурси
  Security features IEEE 802.1x автентикација на пристаништето IP ACL, MAC ACL и VLAN ACL

  порта/IP/MAC врзување

  DHCP кодошење

  DAI и статичка/динамична ARP превенција

  РАДИУС

  Хиерархиско управување со корисници и лозинка

  QoS Head Of Line (HOL) 4 редици и 8 приоритетни вредности од 802,1 p.WRED, WFQ, SP и FIFO

  Услуга со најдобри напори

  Диференцирана услуга

  Строг приоритет

  Пондериран круг робин

  Прв дојден прв услужен

  Повторно означување на TOS

  RTS

  Management SNMP v1/v2RMON (групи 1, 2, 3, 9) Телнет

  CLI

  WEB

  SNTP

  SSH

  LLDP

  Application
  Order information
  Product Model Descriptions Inquiry
  BD-S2448C Подобрен гигабитен етернет преклопник со 48 порти 100M и 4 гигабитни порти (1 порта за конзола, 48 порти 10/100M TX, 2 порти 10/100/1000M TX, 2 гигабитни SFP порти, извор на наизменична струја) Request Price
  BDTR-GB-P3RC 1000Mbps only, SERDES interface, Copper SFP with spring latch Request Price
  BDTRP413L1SN-20 1,25G SFP трансивер, двојни влакна, 20 км, бранова должина 1310 nm Request Price
  BDTRP413L1SN-80 1.25G SFP модул, двојни влакна, 80 км, бранова должина 1550 nm Request Price
  Q&A
  Product Tags
  Reviews

  0 reviews

  5

  5 start 5 0
  4 start 4 0
  3 start 3 0
  2 start 2 0
  1 start 1 0

  Captcha

  The maximum file allowed is 50 MB MB. You can upload images and videos. Drop files here

  Leave Your Message