Multi-service SDH STM-1 Add Drop Multiplexer

Multi-service SDH STM-1 Add Drop Multiplexer

Short Description:

Overview The STM-1 add & drop multiplexer delivers bonded E1 lines, Ethernet services and V.35links over legacy SDH networks. Installed at the customer site or directly on  STM-1 access ring, ESDH155ADM leverages the SDH infrastructure for LAN connectivity and Internet access, while providing leased line services to end users. Moreover, interoperating with EZWELL ESDH-MSAP and ESDH155TM series, ESDH155ADM offers an innovative and competitive solution to reduce OPEX and CAPEX for carriers or ISPs. The Ethernet frames are encapsulated in SDH frame by using GFP (Generic Frame Protocol) and transported through the SDH network in a VC-12 group, configuring the bandwidth of IP channel in increments of…
 • Payment Terms: Paypal,western union,L/C,D/A,D/P,T/T

 • Description

  Specification

  Application

  Order information

  Q&A

  Product Tags

  Reviews

  Description

  Преглед

  The STM-1 add & drop мултиплексериспорачува врзаниЕ1 линииЕтернет услуги andV.35врски преку наследни мрежи SDH. Инсталиран на локацијата на клиентот или директно на прстенот за пристап STM-1, ESDH155ADM ја користи SDH инфраструктурата за поврзување со LAN и пристап до Интернет, истовремено обезбедувајќи услуги за изнајмени линии за крајните корисници. Згора на тоа, во интероперација со сериите EZWELL ESDH-MSAP и ESDH155TM, ESDH155ADM нуди иновативно и конкурентно решение за намалување на OPEX и CAPEX за оператори или интернет провајдери.

  Рамките на етернет се инкапсулирани во SDH рамка со користење на GFP (Генерички протокол на рамка) и транспортирани преку SDH мрежата во група VC-12, конфигурирање на пропусниот опсег на IP каналот во чекори од 2Mbps. ESDH155ADM ја воведува технологијата LCAS и VCAT технологијата за да има корист од мрежата SDH за подобро да се вклопи во сообраќајниот сообраќај на податоци. Секој етернет модул подготвува до два WAN, агрегирајќи ги етернет-услугите во две насоки во SDH мрежите. Сообраќајот PDH и сообраќајот V.35 се мапирани во рамката SDH; овозможувајќи ја врската E1 и V.35 да поддржува вкрстена врска и може да се прекине во која било точка на мрежата.

  Достапни се два методи на управување: КОНЗОЛА и SNMP. Системот за управување со мрежата EZWELL EMS поддржува далечинско конфигурирање и следење, намалувајќи ги оперативните трошоци, елиминирајќи ја техничката посета и максимизирајќи ги перформансите на мрежата и времето на работа.

   

  Главни карактеристики

  § SDH Add & Drop Multiplexer со брзина на податоци од 155Mbps

  § Обезбедете 2×STM-1 дополнителен интерфејс со стандардно оптичко влакно

  § Поддржува два режима на работа кон мрежата: две независни STM-1 врски (без заштита) со вкупен капацитет за поврзување е 63 пати (еден STM-1); и работа со двојна врска со 1+1 единечна заштита од мултиплекс дел (еднонасочна заштита), со автоматско заштитно префрлување (1+1 APS заштита)

  § Поддржете флексибилни топологии како што се точка-до-точка, синџир или прстенест мрежа

  § Понудете различни притоки интерфејси: интерфејс E1, етернет интерфејс и интерфејс V.35

  § Обезбедете 1×64K RS232 канал за податоци и 1× Order Wire порта

  § Обезбедете до 16×E1 интерфејсот е во согласност со стандардот ITU-T G.703, неограничени текови на податоци од 2,048 Mbps

  § Обезбедува етернет интерфејс 4×10/100BASE-TX, сите четири LAN порти поврзани со целосно функционален внатрешен етернет прекинувач Layer 2, поддржува ознака VLAN 802.1q, функција Класа на услуги 802.1p и функција за контрола на сообраќајот базирана на 802.3x

  § Поддржете виртуелна конкатенација со низок ред за транспорт на LAN сообраќај преку SDH, сообраќајот од која било LAN порта може да се мапира преку виртуелно поврзана група користејќи до 63 VC-12s

  § Прифатете VCAT, GFP инкапсулација по ITU-T Rec. G.7041, и LCAS по ITU-T Rec. G.7042, со максимална пропусност 100M

  § Обезбедете интерфејси 2×V.35, поддржувајте го целиот режим на часовник и DTE или DCE

  § Обезбедува функција за враќање на јамката за дијагностицирање на статусот на врската за секој канал E1 и V.35 канал

  § Вграден BER тестер за E1 и V.35 врски

  § Во согласност со ITU-T rec. за интерфејс за управување

  § Поддржете локално и далечинско ажурирање на фирмверот и лесно за одржување

  § Компактна структура со 1U×19 инчи

  § Изборно -48V DC или 220V AC напојување

  Specification

  Specification:

   STM-1 Optical Interface

   

  • STM-1o (STM-1 optical) signal as per ITU-T G.957, G.958
  • Wave length:1310nm,1550nm,850nm
  • Transmission distance: up to 120km
  •           Connector: FC/SC/ST selectable
  • Line code: 1B1H
  • Data rate: 155520kbit/s
  • Optical fiber: single mode or multi-mode

   

   

   E1 Interface

  • Line Rate: 2048kbps ± 50ppm
  • Line Code: HDB3
  • Line Impedance: 75ohm unbalanced or 120ohm balanced optional
  • Electrical Characteristic: comply with ITU-T G.703 recommendation
  • Jitter Performance: comply with ITU-T G.823 recommendation
  • Line Attenuation: 0~6dB
  • Electrical Level: ±2.37V±10% or ±3.00V±10%
  • Connector: 75Ω unbalanced with BNC or 120Ω balanced with RJ45; DB37 male (for 8/16 line E1)

   

   

   10/100BASE-TX Ethernet Interface

  • Interface: 10/100BASE-TX
  • Interface protocol: compliant with IEEE 802.3u, IEEE 802.1q, IEEE 802.3x
  • Data rate: 10/100Mbps auto-negotiation or force mode
  • Duplex mode: full duplex, half duplex
  • Interface line sequence: MDI/MDI-X auto-sense
  • Connector: RJ45
  • Range 100 meters/328 feet on UTP category 5 or 6 cable

   

   

  V.35 Interface

  • Interface protocol: compliant with ITU-T V.35
  • Interface rate:        Framed N×64Kbit/s (N=1~31)

  Unframed 2048Kbit/s

  • No flow control, transparent transmission
  • Work mode: DCE or DTE selectable
  • Connector: DB25 female

   

   

   RS232 Serial Interface

  • Provide 1×RS232 asynchronous data interface
  • Baud rate: 57600bps
  • Connector: RJ45

   

   Management Interface

  • Console interface: RS232 serial port
  • Baud rate: 57600bps
  • Connector: RJ45
  Application

  Order information
  Product Model Descriptions Inquiry
  BD-STM1-8E1 8E1 SDH terminal multiplexer, uplink STM-1 SC 20Km,power AC220V or DC48V Request Price
  BD-STM1-8E1/4FE 8E1 SDH terminal multiplexer,4*10/100M Ethernet, uplink STM-1 SC 20Km,power AC220V or DC48V Request Price
  Q&A
  Product Tags
  Reviews

  0 reviews

  5

  5 start 5 0
  4 start 4 0
  3 start 3 0
  2 start 2 0
  1 start 1 0

  Captcha

  The maximum file allowed is 50 MB MB. You can upload images and videos. Drop files here

  Leave Your Message