questions about BAUDCOM GEPON GPON OLT ONU

question 1:  c’est possible de faire communiquer deux ONU connectés sur l’OLT? c’est-à-dire faire communiquer les hôtes connectés derrière les ONU entre eux sans passer par un Switch. Merci de répondre!
         (in English) Is it possible to have two ONUs connected on the OLT communicate? that is to say, make the hosts connected behind the ONU communicate with each other without using a Switch. Thanks for answering!
Answer: Merci votre demande! oui, les deux ONU peuvent communiquer sous une seule OLT, mais la fonction P2P doit être ouverte.
(In English) yes,the two ONUs can communicate under one OLT, but the P2P function need to be open.

two onu work under one OLT

Question 2:  En activant le P2P sur les ports PON comme recommander, les ONU communiquent entre eux. Mais uniquement les connectés sur le même Port  communiquent, les ONU du même OLT connectés sur deux port  différents ne communiquent pas.
    (in English) By enabling P2P on the PON ports as recommended, the ONUs communicate with each other. But only the ONUs connected on the same Port communicate, the ONUs of the same OLT connected on two different ports do not communicate.

répondre: la raison peut être due à l’isolement du port. Veuillez vérifier l’état d’isolation du port PON et le définir comme désactivé. détails de la configuration, veuillez consulter le manuel d’utilisation.
below in English:
the reason is caused by port isolation. Please check the PON port isolation status and set it as disable.
details configuration,please check the user manual.
Question 3:   Can Baudcom GPON ONU ONT support OMCI ?
Answer: Yes, Baudcom GPON ONU can support OMCI protocol.

Question4: Can 8port/16port EPON OLT be managed by one NMS software?
Answer: yes. Baudcom’s GPON and EPON 8/16port OLT can be managed by same NMS software.

Question5: About the dual band 2.4G/5G wifi GPON ONU, are there two SSID or only one SSID? 
Answer: They are two SSID for 2.4G and 5G wifi.

Question6: Can the 2.4G and 5G wifi of the dual band GPON ONU be switched automatically according to the signal strength?
Answer: They are two separately wifi, can not switch automatically.

Question7: Do you have any demo, used, loaner equipment that would allow me to test in the LAB, OLT, optical splitter, ONU, etc…)
Answer: Generally we do not provide free samples. You can order one set FTTH equipment for testing.

Question8:  Do you know of an affiliate where we can get the CATV signal from?
Answer: You can use your current CATV system. Then we provide CATV  transmitter, CATV optical amplifier, the ONU with CATV. The CATV can be used.

Question9:  I am new to GPON, are there documents I can read or videos to see how to setup this equipment?
Answer: We can provide the user manual documents. After you installation these devices, we will provide professional technical support.


Post time: 2019-12-26

Testimonials

Lomoveishiy – Finland

I needed those to connect my PC on the third floor to have internet access in that room, and ISP installed their modem on the first floor only. After dropping fiber patch cables, plugged in all cables into these media converters at both sides, and link came up instantly. Was much easier than I thought!

Raymond – USA

Great experience – units worked straight out of the box – just needed plug in cables and we were done. I also like the possibility to enable jumbo frames, while we do not have a need for this feature at the current moment it’s great to have this option.

Recent Blog

View More+

Leave Your Message